Markt in Loulé - Algarve
31 januari 2019

LOULÉ: WINKELEN, ETEN EN ONTDEKKEN

Om de sfeer van authentiek Portugal te proeven met een leuk dagje uit te combineren, is Loulé een ideale bestemming. Het stadje is één van de oudste van de Algarve. Hoe oud precies? Daar zijn de meningen over verdeeld. Waarschijnlijk is Loulé ontstaan in de Romeinse tijd of zelfs enkele eeuwen v.Chr. In ieder geval viel het in 715 in handen van de Moren. Deze hebben daar tot 1249 de scepter gezwaaid. De invloed van de Moorse bouwstijl vindt u dan ook terug in de pittoreske straatjes en gezellige pleinen.

 

Shoppen: van de dagelijkse markt tot en met hippe kledingzaken

 

Om te shoppen biedt Loulé verschillende winkelstraten met onder andere boetieks, souvenirshops, juweliers en schoenenwinkels. Ook zitten er in het centrum van deze Portugese stad koperslagers waar onder andere de originele cataplanapannen worden gemaakt. Vergeet naast de winkels niet om een bezoek te brengen aan de dagelijkse markt. Deze bevindt zich in een mooie markthal die is gebouwd in Moorse stijl. Hier kunt u verse vis, vlees, groenten, fruit, noten en allerlei souvenirs kopen. Gaat u op zaterdag naar Loulé? Dan is er een extra bonus. Dan vindt namelijk de zigeunermarkt plaats. Dit is de plek voor goedkope zonnebrillen, tassen, schoenen, kleding en souvenirs. Ook zijn er stalletjes met etenswaar uit de lokale omgeving.

 

Maak kennis met de historie van Loulé

 

Om meer van de geschiedenis van Loulé te ontdekken, kunt u het Castelo de Loulé bezoeken. Oorspronkelijk stamt het uit de Moorse tijd, maar is in de eeuwen daarna een aantal keren verbouwd, versterkt en uitgebreid. Ook heeft Loulé een gemeentelijk museum waar u meer over de geschiedenis van de stad en zijn omgeving kunt leren. Verder is er de Nossa Senhora da Conceição Hermitage. In deze kleine kapel kunt u schitterende versieringen bewonderen, waaronder azulejos. Een religieus gebouw van een geheel andere orde is het heiligdom de Nossa Senhora da Piedade. Dit futuristische bouwsel staat op een heuvel. Alleen het uitzicht is al de moeite waard om deze bezienswaardigheid te bezoeken.

 

Heeft van al het shoppen en bezichtigen honger en dorst gekregen? Rondom de markt vindt u allerlei restaurants. Hier kunt u voor de authentieke Portugese keuken kiezen, maar ook voor een exotische variant of gewoon een broodje in een pasteleria.

 

(Foto - (c) Can Stock Photo / membio)

Wellicht ook interessant voor u

/Kurkeiken in de natuur - Algarve
30 november 2020

KURK: PUUR NATUUR EN SUPER VEELZIJDIG

/Kanonnen bij het fort van Sagres - Algarve
31 oktober 2020

SAGRES: RUIG EN HISTORISCH

/Romeinse brug bij Silves - Algarve - Portugal
31 juli 2020

SILVES: ONTDEK DE ALGARVE VANUIT EEN SFEERVOL STADJE IN HET BINNENLAND

/Gevel betegeld met blauw-witte azulejos
31 oktober 2018

AZULEJOS: DE KARAKTERISTIEKE SIERTEGELS VAN PORTUGAL

/Terrasje aan de rivier in Tavira
30 april 2018

TAVIRA: PORTUGESE CHARME AAN DE RIVIER

/Luchtfoto strand Monto Gordo - Algarve - Portugal
31 januari 2018

ONTDEK DE VEELZIJDIGHEID VAN MONTE GORDO

/Paleis Estoi - Algarve
27 januari 2017

ESTOI: AUTHENTIEK EN BEZIENSWAARDIG

/Straatje in Vila Adento - Faro - Algarve
31 juli 2016

ONTDEK HET BOEIENDE EEUWENOUDE CENTRUM VAN FARO

/Kasteel Silves - Algarve - Portugal
12 juni 2016

BELEEF HISTORISCH PORTUGAL IN SILVES