Kleurrijke schaaltjes op de zigeunermarkt in de Algarve
15 juli 2016

STRUINEN OP DE PORTUGESE ZIGEUNERMARKTEN

Van diverse handige spulletjes tot en met de hipste souvenirs en van regionale kazen tot en met verschillende soorten schoenen: op de zigeunermarkten in de Algarve komt u allerlei soorten koopwaar tegen. De levendige markten zijn heerlijke plekken om rond te neuzen en op zoek te gaan naar interessante koopjes.

 

Op verschillende plaatsen in de Algarve zijn er het hele jaar door zigeunermarkten. Sommige markten zijn groter dan andere, daarbij kan de frequentie van de marktdagen verschillen. Er zijn gemeentes die maandelijks een markt houden, zoals Guia. In andere plaatsen vindt wekelijks een grote zigeunermarkt plaats. Een goed voorbeeld hiervan is de zaterdagse zigeunermarkt in Loulé. U heeft dus allerlei mogelijkheden om tijdens uw vakantie in de Algarve een dergelijke markt te bezoeken.

 

Wat kunt u onder andere vinden op de zigeunermarkt?

 

  • Etenswaar – De zigeunermarkt is echt een plek voor lekkerbekken. Meestal ruikt u al bij binnenkomst de gefrituurde zoetigheden die te koop zijn bij verschillende stalletjes. Maar ook worst, kaas en olijven kunt u op dergelijke markten prima scoren voor thuis bij de borrel. Daarbij zijn gegrilde kip en andere soorten vlees ook populaire etenswaar op de zigeunermarkten. Meestal worden deze geserveerd in een tent of onder een afdak waar tafels en stoeltjes staan. Zo kunt u meteen uw lunch nuttigen tijdens het shoppen.

 

  • Kleding, schoenen & accessoires – Zigeunermarkten zijn ideaal om goedkope kleding en accessoires te scoren. Het is even zoeken om uit de berg kleding het juiste T-shirt, overhemd of de geschikte broek te vinden. De prijs maakt echter de zoektocht de moeite waard. Verder bieden de handelaren op de zigeunermarkt alles voor een complete outfit. Het is namelijk ook de plek om voordelig schoenen en tassen te kopen. En bent u uw zonnebril vergeten? Uw nieuwe exemplaar vindt u ook vast bij een van de stalletjes.

 

  • Huishoudelijke artikelen – Pannen, potten en andere keukengerei: de zigeunermarkten in de Algarve zijn er ook voor de dagelijkse bezigheden. Voor bezoekers uit het buitenland zijn vooral de aardewerken schalen interessant. Hier vindt u de authentieke terracotta-look of kleurrijke exemplaren.

 

  • Sieraden en souvenirs – Ook kunstenaars bieden graag hun artikelen aan op de zigeunermarkt. Een artistiek geschilderde Portugees tafereel op een aardewerken tegel of een paar unieke handgemaakte oorbellen? Grote kans dat u deze en andere originele souvenirs op de markt tegenkomt. Leuk om mee te nemen voor familie en vrienden thuis, of natuurlijk als cadeautje voor uzelf.

 

 

Een overzicht van de zigeunermarkten in de Algarve kunt u vinden in de maandelijkse evenementenagenda!

 

(foto (c) Can Stock Photo)

 

 

 

 

Wellicht ook interessant voor u

/2020 strand
31 december 2019

2019: VAN PITTORESKE BESTEMMINGEN TOT EN MET AVONTUURLIJKE ACTIVITEITEN

/Markt in Loulé - Algarve
31 januari 2019

LOULÉ: WINKELEN, ETEN EN ONTDEKKEN

/Luchtfoto van Olhão - Algarve - Portugal
31 augustus 2018

ONTMOET DE AUTHENTIEKE VISSERSSTAD OLHÃO

/Zeemeeuw in de haven van Vilamoura
23 september 2016

VILAMOURA: DE JETSET SPOT VAN DE ALGARVE