2016 wordt 2017 op het strand
30 november 2016

SFEERVOL EN BRUISEND: VIER DE FEESTDAGEN IN DE ALGARVE

Kerstmuziek in de supermarkt, feestelijke verlichting op straat en mooi versierde kerstbomen in de restaurants: voor een sfeervolle kerst kunt u prima terecht in de Algarve. Blijft u nog even langer? Dan zult u merken dat er met de jaarwisseling flink gefeest wordt. Alle redenen dus om tijdens de feestdagen naar het zonnige zuiden van Portugal te trekken!

 

Geniet van de kerstsfeer terwijl de wilde bloemen bloeien

 

Kou, sneeuw en ijs: u komt ze tegen op de reguliere kerstkaarten. Maar ook zonder deze winterse omstandigheden kunt u prima een sfeervolle kerst beleven in Zuid-Portugal. In plaats van rijp op de bomen staat hier rond de kerstdagen de natuur in bloei. Verder heeft u alle gelegenheid om de tradities van Kerstmis te volgen. Zo zijn er allerlei restaurants die uitgebreide kerstdiners organiseren. Let er wel op dat de Portugezen maar een kerstdag hebben. De kerstbomen blijven echter overal nog wel even staan. U kunt dus met uw eigen gezelschap ook in de juiste sfeer de tweede dag vieren.

 

Een sprookjesachtig mooi oud en nieuw op het strand

 

Geen rotjes die om uw oren vliegen en geen ijzige koude: de jaarwisseling vieren in Portugal is heerlijk relaxed. Veel steden en badplaatsen hebben professioneel vuurwerk, dat werkelijk schitterend mooi is. Daarbij staan de grote badplaatsen bekend om hun strandfeesten, waar vaak bekende nationale en soms internationale artiesten optreden. Van Monte Gordo tot en met Lagos wordt het nieuwe jaar uitbundig ingeluid, waarbij vooral Albufeira meestal groots uitpakt. Oudejaarsavond in Portugal kan er als volgt uitzien. Eerst gaat u lekker dineren in een restaurant. Tegen 00.00 trekt u net als vele andere feestvierders met een fles champagne naar het strand. Als het nieuwe jaar begint, barst het vuurwerk los en knallen massaal de champagnekurken. Daarna kunt u op het strand blijven dansen op de klanken van een dj of swingende band. Of u gaat naar een van de restaurants of cafés die nieuwjaarsfeesten organiseren. De volgende dag wacht het strand opnieuw. Want wat is een mooier begin van het nieuwe jaar dan een lange strandwandeling langs de Atlantische Oceaan?

 

Comfortabele vakantiehuizen voor een aangenaam verblijf in de Algarve

 

Wanneer u de feestdagen in de Algarve wil doorbrengen is het misschien handig om dichtbij het feestgedruis te zijn. Portucasa heeft nog enkele comfortabele vakantiehuizen beschikbaar waar u de feestelijke momenten optimaal kunt beleven. Vanuit dit authentieke vissershuisje in Albufeira met zijn prachtige zeezicht loopt u bijvoorbeeld zo naar het historische centrum van deze badplaats. Heeft u een Bob in het gezelschap? Dan is een prachtig gerestaureerd Portugees landhuis uit 1928 ook een optie. Hier heeft u een geweldig uitzicht over een natuurgebied en bent u toch vlak bij de festiviteiten. Wie feest wil vieren op het weidse strand van Praia da Rocha kan een verblijf boeken in een modern appartement op twee minuten lopen van de zee. Zo mist u echt niks van het vuurwerk en de feestelijke jaarwisseling in de Algarve!

 

Ontdek de goed gevulde agenda van de Algarve voor de feestmaand

 

Wat er precies allemaal te doen is tijdens kerst en de jaarwisseling in de Algarve kunt u vinden in de decemberagenda  van het Portugees Verkeersbureau voor de Algarve. Hierin staan onder andere kerstconcerten en -evenementen plus allerlei nieuwjaarsfeesten.

 

(foto (c) Can Stock Photo / swkunst)

Wellicht ook interessant voor u

/2021 Happy New Year
31 december 2020

2020: EEN JAAR VOL MET TIPS OVER PORTUGAL

/Luchtfoto Quarteira
29 februari 2020

QUARTEIRA: ALLES VOOR EEN OPTIMALE STRANDDAG

/traditionele versiering kerk in Portugal
30 juni 2017

HISTORIE EN RELIGIE: DE NATIONALE FEESTDAGEN VAN PORTUGAL

/Castro Marim
31 mei 2017

VEELZIJDIG CASTRO MARIM: VAN FLAMINGO'S TOT EEN MIDDELEEUWS FEEST