Antiek radio op een strand
30 juni 2020

LUISTER NAAR DE PORTUGESE RADIO WAAR U OOK BENT

De juiste radiozender vinden wanneer u in het buitenland bent, is niet altijd eenvoudig. Ook in Portugal verliest u zichzelf al gauw in een duizelingwekkend aanbod. Daarom geven wij u een overzicht van een aantal populaire Portugese radiozenders. Ook is het leuk om deze zenders digitaal thuis te beluisteren om na te genieten van uw vakantie of als hulp om de Portugese taal te leren.

 

De drie Antena's

 

Net als in Nederland heeft ook Portugal een publieke omroep. Dit is Rádio e Televisão de Portugal (RTP) die drie radiozenders verzorgt: Antena 1, Antena 2 en Antena 3. Iedere radiozender heeft zijn eigen kenmerken. Zo is Antena 1 gespecialiseerd in nieuws en actualiteiten. Houdt u meer van klassieke klanken of van wereldmuziek? Dan is Antena 2 de juiste optie. Bij Antena 3 kunt u de popcultuur van Portugal ontdekken. Deze zender staat ook open voor nieuw talent en zendt liveconcerten uit.

 

Radio in Portugal: de commerciële toppers

 

De best beluisterde radiozenders in Portugal zijn van de commerciële omroepen. Een daarvan is Radio Comercial. Hier hoort u de laatste nationale en internationale hits in allerlei muziekgenres. De tweede koploper is RFM. Ook hier hoort u wat de populairste nummers zijn in Portugal, waarbij de nadruk ligt op rock en folk.

 

Ontdek de speciale genres op de Portugese radio

 

Hoort u liever jazzy sounds? Dan is Smooth FM de juiste radiozender voor u. Eigenlijk is dit radiostation van Britse oorsprong en hoort u hier bijna enkel Engelstalige muziek. Ook wordt er in het algemeen weinig gesproken op Smooth FM. Als er toch iets gezegd wordt dan is het in het Portugees. Nostalgie en fado ontdekt u via Radio Sim. Hier kunt u de Beatles horen, maar ook het gezang van fadista Amália Rodrigues. De muziekprogramma's kunnen wel onderbroken worden door een religieuze mis of actualiteiten.

 

Engelstalig: veel muziek afgewisseld met het nieuws

 

Bent u op vakantie in de Algarve? Dan kunt u ook naar het Engelstalige Kiss FM luisteren. Behalve de top 40 krijgt u hier ieder uur de hoogtepunten uit het nieuwsoverzicht. Handig om op de hoogte te blijven van wat er in de Algarve speelt.

 

Vind nog veel meer Portugese radiostations

 

De genoemde radiozenders zijn maar een selectie uit het royale aanbod op de Portugese radio. Wilt u zelf op ontdekkingstocht gaan? In dit overzicht vindt u de FM-frequenties van de genoemde en andere radioprogramma's. Of bezoek de Online Radio Box die allerlei Portugese radiozenders bij elkaar heeft verzameld. Zo geniet u eenvoudig, waar u ook bent, online van de Portugese radio!

 

 (Foto (c) Can Stock Photo / lucidwaters)

Wellicht ook interessant voor u

/2021 Happy New Year
31 december 2020

2020: EEN JAAR VOL MET TIPS OVER PORTUGAL

/Vaandels middeleeuws festival in Algarve
31 januari 2020

FESTIVALS IN DE ALGARVE: VAN CARNAVAL TOT SARDINES

/Tegel met fado
31 mei 2018

FADO: HET LEVENSLIED VAN DE PORTUGEZEN

/Weg op de Monchique in Portugal
2 mei 2016

MONCHIQUE: DE HOOGSTE BERGEN VAN DE ALGARVE