Paleis Estoi - Algarve
27 januari 2017

ESTOI: AUTHENTIEK EN BEZIENSWAARDIG

In de Algarve liggen talrijke mooie plaatsen. Een daarvan is Estoi. Hier vindt u een indrukwekkend paleis en een prachtige kerk. Ook zijn er Romeinse opgravingen in de omgeving. Bovendien is in Estoi de relaxte Portugese sfeer volop aanwezig.

 

Estoi: ontdek een roze paleis in de Algarve

 

Estoi ligt in het oosten van Algarve op circa tien kilometer afstand van Faro. De plaats telde in 2001 circa 3500 inwoners. Het is dus niet groot, maar wel bekend. Die bekendheid heeft het vooral te danken aan het Palácio de Estoi. Dit paleis stamt uit eind 19e eeuw. Het is gebouwd in een prachtige rococostijl met lokale architectonische elementen. Het roze gebouw is van buiten versierd met talloze ornamenten. De vele terrassen en trappen maken het nog indrukwekkender. Daarbij vindt u ook wanden die betegeld zijn met azulejos. Binnenin het paleis zijn er prachtige versierde zalen die u gratis kunt bezoeken. Ook gratis is het schitterende uitzicht vanaf het terras dat reikt tot aan de Atlantische Oceaan. Vergeet ook niet om buiten even door de mooi aangelegde paleistuinen met de klassieke standbeelden te wandelen.

 

Nog meer historische bezienswaardigheden in Estoi

 

Behalve het paleis en zijn prachtige tuin heeft Estoi ook nog een interessante neoklassieke kerk als bezienswaardigheid. De Igreja Matriz is halverwege de 16e eeuw gebouwd en wordt ook wel de Igreja de São Martinho genoemd. Tijdens de grote aardbeving van 1755 werd het gebouw verwoest en daarna weer opnieuw opgebouwd. In de kerk vindt u onder andere standbeelden uit de 17e en 18e eeuw, een monstrans van verguld zilver en een 17e-eeuwse geborduurde cape. Even buiten Estoi kunt u nog verder terug in de tijd kijken bij de ruïnes van de Romeinse villa van Milreu. Bekijk hier de tempel, het voormalige zwembad en de vismozaïeken in de badkamers. In het kleine bijbehorende museum kunt u een schaalmodel zien van het gebouw toen het nog intact was.

 

Combineer Estoi met de maandelijkse markt of een bezoek aan Vila Adentro

 

Na alle bezichtigingen kunt u nog heerlijk op uw gemak rondslenteren in Estoi. Bewonder de typische bouwstijl van de Algarve met zijn witte huisjes en bijzondere schoorstenen. Geniet samen met de locals van de rust op een terrasje of probeer een traditionele Portugese lunch in een van de restaurants. U kunt ook uw dag verder vullen met een bezoek aan het historische centrum in Faro: Vila Adentro. Of ga op de tweede zondag van de maand naar de markt van Estoi. Dit evenement met zijn talloze kramen en een paardenmarkt is namelijk nog een reden waarom Estoi populair is.

 

Vakantie in Estoi

 

Wanneer u langer wilt genieten van het sfeervolle Estoi met zijn mooie omgeving, dan kunt u er ook op vakantie gaan. Boek daarvoor bijvoorbeeld een van deze vakantiehuizen in Estoi!

 

(foto © Elisete Reis / Wikimedia)

Wellicht ook interessant voor u

/Kurkeiken in de natuur - Algarve
30 november 2020

KURK: PUUR NATUUR EN SUPER VEELZIJDIG

/Kanonnen bij het fort van Sagres - Algarve
31 oktober 2020

SAGRES: RUIG EN HISTORISCH

/Romeinse brug bij Silves - Algarve - Portugal
31 juli 2020

SILVES: ONTDEK DE ALGARVE VANUIT EEN SFEERVOL STADJE IN HET BINNENLAND

/Markt in Loulé - Algarve
31 januari 2019

LOULÉ: WINKELEN, ETEN EN ONTDEKKEN

/Gevel betegeld met blauw-witte azulejos
31 oktober 2018

AZULEJOS: DE KARAKTERISTIEKE SIERTEGELS VAN PORTUGAL

/Terrasje aan de rivier in Tavira
30 april 2018

TAVIRA: PORTUGESE CHARME AAN DE RIVIER

/Luchtfoto strand Monto Gordo - Algarve - Portugal
31 januari 2018

ONTDEK DE VEELZIJDIGHEID VAN MONTE GORDO

/Straatje in Vila Adento - Faro - Algarve
31 juli 2016

ONTDEK HET BOEIENDE EEUWENOUDE CENTRUM VAN FARO

/Kasteel Silves - Algarve - Portugal
12 juni 2016

BELEEF HISTORISCH PORTUGAL IN SILVES