Glijbanen in waterpark Algarve - Portugal
23 februari 2017

BELEEF PURE PRET IN DE WATERPARKEN VAN DE ALGARVE

Er zijn drie grote waterparken in de Algarve die volop waterpret beloven voor jong en oud. Reusachtige glijbanen, gigantische zwembaden met leuke attracties en ook mogelijkheden om te relaxen: u vindt het allemaal in Aqualand, Slide & Splash en Aquashow. U dient er wel rekening mee te houden dat de waterparken een deel van het jaar dicht zijn. Meestal sluiten ze in oktober en gaan ze in april weer open.

Aqualand bij Alcantarilha
Dit waterpark biedt zijn gasten zes attracties waarvan het hart harder gaat kloppen en het bloed sneller gaat stromen. Zo kunt u in 4 seconden de 36 meter lange Kamikaze afglijden. Of ga met uw gezelschap de strijd aan op de Crazy Race en glij gezamenlijk een gigantische glijbaan af. Lekker chillen en relaxen kan in een rubberbootje op de Congo River. Of ga voor iets meer actie naar de attracties die vallen onder Family Fun. Hier kunt u bijvoorbeeld uw kinderen laten spelen in de golven van de Surf Beach of samen met hen zwemmen in het semi-olympische zwembad. Speciaal voor de kinderen is er ook het Children's Paradise en het Rainbow Park die vol staan met glijbanen en andere kleurrijke attracties.

Aquashow bij Quarteira
Ook hier kan het hele gezin genieten van talrijke waterattracties.  Echte thrillseekers kunnen bijvoorbeeld van 32 meter hoogte een 'freefall' beleven. U valt daarbij niet echt, maar gaat wel razendsnel van een 129 meter lange steile glijbaan. Of ga met zijn allen naar de 'Tubes'. Deze wirwar van glijbanen heeft zowel afdalingen voor adrenalinejunks als voor degenen die het liever wat rustiger aan doen. Voor kinderen tot tien jaar is er veel te beleven in de wereld van Aquakids. Volwassenen die even moet bijkomen van alle metershoge glijbanen kunnen dat doen in één van de jacuzzi's.

Slide & Splash bij Lagoa
Dit waterpark is één van de grootste van Europa. Hier heeft u 11 hectare om te zwemmen en te zonnen. Maar u kunt ook spannende momenten beleven in de Black Hole wanneer u in het pikkedonker razendsnel afdaalt. Of glij als een wervelwind van de Tornado af. Ook heeft Slide & Splash voor kinderen Tropical Paradise. Dit is een fascinerende waterwereld vol met fantasierijke figuren en attracties. Nog even lekker met zijn allen zwemmen kan in het zwembad met olympische afmetingen.(foto © Joseolgon/Wikimedia)

Wellicht ook interessant voor u

/Praia da Falésia: lang zandstrand in de Algarve
18 december 2018

KERST- EN NIEUWJAARSWANDELINGEN: GENIET VAN UITGESTREKTE ZANDSTRANDEN

/Gedekte tafel Kerstmis
21 december 2017

VERRIJK UW KERSTDINER MET VERRASSENDE GERECHTEN UIT PORTUGAL

/Castro Marim
31 mei 2017

VEELZIJDIG CASTRO MARIM: VAN FLAMINGO'S TOT EEN MIDDELEEUWS FEEST

/Poort in stadsmuur - Lagos - Algarve
28 februari 2017

LAGOS: VAN HISTORISCHE MONUMENTEN TOT EN MET SCHITTERENDE ROTSFORMATIES