Golfbaan aan zee in de Algarve
31 oktober 2017

ALGARVE: DÉ PLEK VOOR GOLFERS VAN ALLE NIVEAUS

Van Budens in het westen van de Algarve tot aan Castro Marim bij de Spaanse grens: overal zijn er prachtige golfcourses. Het zuidelijkste deel van Portugal hoort dan ook al jaren bij de topbestemmingen voor golfvakanties.

 

Wie van golf houdt, zit goed in de Algarve. Dankzij het zachte klimaat kunt u er bijna het hele jaar door de golfbanen bezoeken. Daarbij hoort een deel van deze golfcourses bij de wereldtop. Ervaren golfers kunnen zich dus volop uitleven. Maar ook de beginner vindt genoeg mogelijkheden om kennis te maken met de golfsport.

 

Golfen in een prachtige setting

 

Het mooie landschap van de Algarve leent zich prima voor de aanleg van spectaculaire golfcourses. Wilt u een balletje slaan met uitzicht op zee of in de schaduw van de pijnbomen? Of golft u liever bovenop de rotsen of in de buurt van mooie waterpartijen? Het is allemaal mogelijk in de Algarve. Ga bijvoorbeeld naar de Royal Golf Course in Vale de Lobo. Op deze luxueuze golfbaan aan zee bevindt zich de beroemde 16th hole, waarbij u de bal van de ene kliftop naar de andere moet slaan.

 

Hoe vindt u de ideale golfbaan in de Algarve?

 

Ruim vijftig jaar geleden werd de eerste golfcourse geopend in de Algarve. Inmiddels bevinden zich in dit gebied meer dan 35 golfbanen. Via deze kaart  kunt u eenvoudig ontdekken waar ze zijn. Ook vindt u hier een overzicht met de contactgegevens van de golfbanen plus meer informatie. Maak een goede afweging voordat u uw greenfees boekt, want de prijzen kunnen verschillen. Hetzelfde geldt voor de afstand, het aantal holes en de faciliteiten.

 

Spelen waar de toppers van de golfwereld u voorgingen

 

Ook de golfprofessionals komen regelmatig naar de Algarve. Zo is de Portugal Masters met een prijzengeld van circa twee miljoen euro een van de belangrijkste internationale toernooien in Europa. Deze wordt sinds 2007 op de Victoria Golf Course in Vilamoura gehouden. Ook werd hier in 2005 om de World Cup gestreden. Heeft u er altijd van gedroomd om op een golfbaan te spelen waar de wereldtop heeft gegolfd? Dan kan deze in de Algarve uitkomen door de uitdaging van de Victoria Golf Course aan te gaan.

 

(Foto (c) Can Stock Photo / ptxgarfield)

Wellicht ook interessant voor u

/Carvoeiro verlicht in de avond
30 september 2019

CARVOEIRO: EEN PITTORESK DORP MET EEN SCHITTERENDE KUSTLIJN

/Wandelaar op rotspad in Algarve
30 april 2019

GA OP AVONTUUR IN DE ALGARVE

/Strand met parasols en ligbedden
31 maart 2019

DE GOLDEN TRIANGLE: DE LUXUEUZE HOTSPOT VAN DE ALGARVE

/Castro Marim
31 mei 2017

VEELZIJDIG CASTRO MARIM: VAN FLAMINGO'S TOT EEN MIDDELEEUWS FEEST